Lieke
Van jongs af aan is mijn wereld een prentenboek waar ik doorheen wandel. Vol verwondering. Dat is hoe ik de wereld bekijk. Oh ja, ik ben Lieke en eigenaar van Merlou Visual Storytelling. Ik doe niets liever dan je meenemen naar mijn wereld. Waar kikkers verdwijnen in stopcontacten en waar spinnen dol zijn op M&M’s. Doodgewone gebruiksvoorwerpen prikkelen je fantasie. Je oog valt telkens op iets nieuws. Je stapt opeens in een verhaal en je vergeet even waar je bent. Mijn wereld leidt je op een positieve manier af. Hoe bijzonder is dat?
Muurschildering? Verhalende wandprint?
Behang met animatie? Bewegend behang? Mural?
Je kunt zoeken wat je wilt maar een woord voor mijn werk vind je niet. Het is namelijk uniek. Iedere wereld die ik maak is speciaal en past daarom altijd bij de identiteit en sfeer van de organisatie. Mijn wereld wordt daarmee een onderdeel van het gebouw. Met herkenningspunten zodat je goed je weg kan vinden. Verpleegafdeling 2? Dat is bij de roze ooievaar rechtsaf. Spreekkamer 5? Naast de vliegende boeken. Makkelijk als je visueel ingesteld bent. Net als ik.
Bijzonder én functioneel
Mijn werelden houden rekening met waar je bent en wat je op dat moment nodig hebt. In de wachtkamer? Mijn wereld is daar vol met details zodat er heel veel te zien is. Dan duurt het wachten niet zo lang. In een behandelkamer? Mijn wereld komt tot leven op de wand. Door een kind zelf op een knopje te laten drukken en een animatie te starten of door een kikkertje dat met een salto van een trapje springt. Door uitgekiende muziek waar je rustig van wordt. Dat maakt de prik wat minder eng. Welke plek het ook is, mijn wereld zorgt altijd voor positieve afleiding.
Waar heb ik het allemaal geleerd
Ik studeerde grafisch ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Hier leerde ik mijn ideeën en werelden te vertalen naar beeld. In de 7 jaar erna werkte ik als ruimtelijk grafisch ontwerper voor Kossmann.dejong (exhibition architects). Hier ontdekte ik hoe je in een ruimte een verhaal kunt vertellen, met objecten, licht, geluid, projecties en beelden. Ik werkte aan tentoonstellingen voor musea, bezoekerscentra en openbare ruimtes. De volgende 7 jaar richtte ik me bij Tinker Imagineers op het creëren van functionele positieve afleiding. Door gebruik te maken van verbeelding en te denken vanuit de beleving van de gebruiker. En, om in stijl te blijven, besloot ik na die 7 jaar om mijn eigen bureau te starten: Merlou Visual Storytelling.
Mijn eigen positieve afleiding
Om nieuwe ideeën op te doen en energie te krijgen trek ik de natuur in. Wandelend of fietsend op de racefiets of op de cyclocrosser met een tentje achterop. Dan is er een tweede grote liefde. Naast verbeelder ben ik ook cabaretier/theatermaker. Nog een manier om je aan de werkelijkheid te laten ontsnappen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Check mijn website: www.liekeneuman.nl
Waar vind je mijn werelden?
Je komt mijn levende prentenboeken bijvoorbeeld tegen in:
Back to Top